Amikor kollégiumban voltam, sokszor raboltottam a tűzhelyen, és számos receptet készítettem online.
Megéltem a jó szemét mennyiségét, de sok idő alatt tudatosan törekedtem arra, hogy ne nyerjem el a “Freshman 15” -t minden egyes évben.
Most, az egyetlen alkalom, hogy magam szabadon főzni tudok felnőttként (egy kifejezés, amit lazán használok) vannak olyan idők, amikor tényleg nem akarok. Chalk egy elfoglalt menetrendig.
A Valentin-napi közeledésnél egy (ötödik!) Dátumot használtam az elmúlt hétvégén hogy emlékeztessem magam, miért szeretem a saját ételeket összeállítani – és miért olyan meleg, ha valaki mással készítesz valamit.
Az ételek és a szex csak együtt járnak. A szagok kiváltják az érzékeit, lehetőséged van arra, hogy használd a kezedet, és rendkívül reménykedő hallani azt a finom nyögést, miután az adott személy házias ételét egy falat veszi.
Az elismert Michelin Star szakács és a svájci vállalkozó, a Jürg “ChefFed” Federer egyetért velem.
Aphrodisiacsok mestere úgy gondolja, hogy a szexuális vágyat serkentő tárgyak főzésével a “váratlan, gyönyörű csavarások és fordulatok örömére” kerül sor, mint a tökéletes éjszakai éjszaka, ami otthona mosolyog.
Éppen ezért, a közelgő, szeretetre töltött ünnep tiszteletére a ChefFed csatlakozott a SKYN-hez, hogy kizárólagos afrodiziákus receptet készítsen az Elite Daily számára, két virágot használva, amelyek az arousalnak tulajdonítottak: jázmin és levendula.
“Az ilyen érzelmek szaglása olyan, mintha az utcán sétálnánk és az életünk szerelmének parfümjét szagolnánk – egy idegennel: ez a szaglási élmény képes más helyre, időzónába és érzelmekbe katapultálni” – mondja a ChefFed az Elite Daily-nak. “Ez a rész, amelyet a levendula és a jázmin játszik, az afrodiziákum.”
Az alábbiakban megtalálja a ChefFed Lavender Rice étele receptjét, amelyet összetevők és plating utasításokkal állítanak össze.
Ne felejtsd el: Jó hibát csinálni (mindaddig, amíg nem égeti le a lakást).
“Készítsen el olyan recepteket, amikért kényelmesen élsz, ez egy játékos vadászkutya, és nem egy bar-vizsga” – tette hozzá ChefFed. – Engedje meg magát, hogy kudarcot valljon.
ChefFed Valentin-napi inspirált “Lavender Rice”
Először tegye a rizs és a levendula alapját az ételhez.
Rizs és levendula
1 csésze jázmin rizs
1 evőkanál. levendulas virágok (habarccsal és törmelékkel összetörve)
1/4 ts. só
2 csésze vizet
- Egyesítse az összes összetevőt egy serpenyőben. Forraljuk fel a rizst, fedjük le a serpenyőt, és kapcsoljuk ki a hőt. Hagyja, hogy a rizs 20 percig üljön a serpenyőben, vagy amíg el nem pattan.
Ezután tegye a bogyókat és az angosturát édes és színes összetevőként.
Bogyók és angostura
1/4 csésze vizet
1/4 csésze almaecetet
2 evőkanál. cukor
2 evőkanál. édesem
1/4 ts. só
1 szelet rozmaring
1/4 ts. angostura keserűk
1/2 cup blackberries
1/2 csésze áfonya
- Kombinálja a folyadékokat és a fűszereket egy serpenyőbe, és forraljuk fel a sóoldatot.
- Adjuk hozzá a bogyókat, és várjuk, amíg a sós víz forrni kezd.
- Csökkentse a hőt, hogy a sóoldat süllyedjen.
- Amikor a sóoldat megvastagszik, kb. 15 perc elteltével, távolítsa el a serpenyőt a hőtől, és tegye félre a bogyókat.
SKYN óvszerek a YouTube-on
Ezután kombináljuk a Shiitake gombákat és a koriander gyógynövényeket egy kellemes elemhez.
Shiitake és koriander
4 csésze vágott és négyzet alakú shiitake gomba
1 tk. koriander zúzott frissen
1/4 ts. frissen tört római kömény
1/2 ts. piros bors pehely
3-4 tojás kakukkfű
2 evőkanál. olivaolaj
1 tk. szója szósz
1/2 ts. só
1 csésze krémes kókusztej
- Előmelegítse a sütőt 400 fokos fokra.
- Egy olyan tálban, amely elég nagy ahhoz, hogy az összes shiitake gombát megtartsa, kombinálja a folyadékokat és a fűszereket.
- Erõteljesen habverj, így az olaj emulgeál minden más folyadékkal.
- Dobja a shiitake-t a keverékbe, hogy marináljon, majd egyenletesen helyezze őket egy sütőlapra pergamentpapírral.
- Sütjük a shiitake-t 10 percig. Amikor eltávolítja a shiitake-t a sütőből, távolítsa el a kakukkfűt, és dobja ki.
- Egy serpenyőben forraljuk fel a kókusztejot.
- Adjuk hozzá a shiitake-t és csökkentjük a szószot, amíg meg nem sűrül. Távolítsa el a gombát a tűzhelyből.
Most használja a következő összetevőket, hogy előkészítse a tetejét / körettel.
Uborka és menta
2 evőkanál. egész mandula
1 evőkanál. borotvált mandula
1/2 csésze apró kockára vágott uborka
2 evőkanál. apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál. apróra vágott menta
2 evőkanál. olivaolaj
1 evőkanál. reszelt friss gyömbér
1/2 lime lé
1/4 ts. só
- Egy nem tapadós serpenyőben és középhőben szárítsa meg az egész mandulát, és tegye félre.
- Ezután szárítsa meg a borotvált mandulát, és tegye félre.
- Kombináld az egész mandulát és az összes többi hozzávalót, kivéve a borotvált mandulát egy habarcsban.
- A fészkekkel összetörni kell az összetevőket, amíg az összes mandula ropogós darabokra bomlik.
Végül tedd össze az ételedet.
Galvanizálás
- Használjon kör alakú formákat, hogy építsenek egy rizs aljzatot.
- Ezután használjon kisebb kerek formát, hogy építsen egy kis tornyát uborka és menta.
- Tetejére tegye a borotvált mandulát.
- Kerülje a tálat shiitake és pácolt bogyókkal, és szitálja a bogyós sós vizet a tányéron.
Nincs megítélés, ha eszed a kezed – vagy egymás mellett.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: